Голова Дергачівської РДА “забув” задекларувати, що винен колишній дружині понад 2,5 мільйона гривень

Фото: Донецкие новости

Національне агентство з питань запобігання корупції під час повної перевірки декларацій виявило, що четверо посадовців, серед яких голова Дергачівської райдержадміністрації Харківської області Олександр Політуха, вказали у документах недостовірну інформацію на суму понад 250 прожиткових мінімумів.

Про це ХарківTimes  дізнався з повідомлення прес-служби НАЗК.

“Олександр Політуха у декларації за 2015 рік (виправленій) не зазначив відомості про свої фінансові зобов’язання перед колишньою дружиною. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації становить понад 2,5 млн грн”, – йдеться в повідомленні

Крім цього, недостовірно вказали дані в деклараціях народні депутати Вікторія Войціцька та Володимир Зубик, колишні перший заступник начальника Державної екологічної інспекції у Львівській області Юрій Кульчицький.

Так, встановлено,що Вікторія Войціцька, подаючи декларацію за 2017 рік, не задекларувала власний автомобіль та земельну ділянку чоловіка, а також недостовірно вказала суму отриманих ним дивідендів та коштів на його банківських рахунках.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей у декларації народного депутата за 2017 рік становить понад 45,5 млн грн.

Володимир Зубик, подаючи декларацію за 2017 рік, не задекларував отриманий ним дохід у вигляді страхових виплат та зазначив недостовірні відомості про отриманий ним дохід у вигляді інвестиційного прибутку від продажу цінних паперів та надання майна в оренду. Так, загальна сума недостовірних відомостей у декларації за 2017 рік становить понад 150,5 млн грн.

Про виявлені правопорушення депутатів Національне агентство повідомило Національне антикорупційне бюро, направивши обґрунтовані висновки.

Національну поліцію було повідомлено про декларування недостовірної інформації Юрієм Кульчицьким та Олександром Політухою.

Так, за результатами перевірки декларації Юрія Кульчицького за 2015 рік було встановлено, що посадовець не відобразив відомості стосовно наявності у нього низки корпоративних прав та акцій, а також зазначив недостовірні відомості про отриману ним заробітну плату та пенсію дружини.

Загальна сума встановлених недостовірних відомостей за результатами перевірки декларації становить понад 1,1 млн грн.

В агентстві нагадали, що відповідальність за декларування недостовірної інформації на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб встановлена статтею 366 – 1 Кримінального кодексу України.

Національне агентство також зазначає, що затвердження обґрунтованого висновку та направлення його до спеціально уповноваженого суб’єкта у сфері протидії корупції не означає визнання особи винною у вчиненні правопорушення, а є підставою для здійснення досудового розслідування.

Як повідомляв ХарківTimes , НАЗК перевірить декларацію Кернеса.