Вибори на Харківщині: поліція відкрила вісім кримінальних справ

Фото: ОПОРА Харків / Telegram

В ніч на 22 липня до відділень поліції Харківщини надійшло 38 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. З них – два повідомлення про проведення незаконної агітації; чотири – конфлікт на дільниці; 11 – замінування; 21 – інші повідомлення.

Про це Харків Times  сообщили в пресс-службе Нацполиции области.

Поліцією відкрито вісім кримінальних проваджень, з них одне – за ч.1 ст. 158-1, два – за ч.2 ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня), два – за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності), одне – за ч. 1 ст. 186 (грабіж) та одне – за ч. 1 ст. 157 (перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача), та одне – ч. 1 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток, заволодіння ними шляхом шахрайства чи зловживання службовим становищем або їх пошкодження) Кримінального кодексу України.

Складено два адміністративні протоколи за ст. 185 (злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського, члена громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону, військовослужбовця) та 173 (дрібне хуліганство) КУпАП.

“Поліцейські несуть службу у посиленому режимі. Працює ситуаційний центр, який здійснює моніторинг оперативної обстановки. Перевірка повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства триває”, – додали у відділі комунікації.

Як повідомлявХарківTimes, станом на 20:00 21 липня в органах поліції Харківської області зареєстровано 121 повідомлення щодо звернень громадян про порушення виборчого законодавства.