У Харкові за один день двічі погрожували підірвати парк

Харківські правоохоронці завершили перевірку інформації про закладення вибухівки в парку в провулку Лиманському в Основ’янському районі міста. Повідомлення про загрозу вибуху у місці масового відпочинку до Основ’янського відділу поліції поліції надходили 19 липня двічі, з різницею менше ніж півтори години: о 17:28 та о 19:07.

Про це ХарківTimes повідомили у прес-службі Нацполіції області.

Після отримання повідомленнь до місця події виїжджали працівники слідчо-оперативної групи, кінологічного центру, фахівці вибухотехнічного управління поліції.

Фахівці обстежили 20 тисяч кв. метрів території, евакуювали близько 13 тисяч громадян. Жодних вибухових речовин не виявлено.

Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності) Кримінального кодексу України.

На даний час поліцейськими вживаються заходи щодо встановлення та затримання осіб, причетних до скоєння кримінального правопорушення.

Як повідомляв ХарківTimes, 18 липня до поліції Харкова повідомили про закладення вибухівки в 5 готелях, 21 житловому будинку, 22 торговельних закладах та 8 медичних установах.

Наступного дня, після завершення перевірки у поліціїї повідомили, що загроза вибуху на 56 об’єктах Харкова виявилася фейком.