У Харкові почали розгляд скарги на зняття підозри з Мусєєва

Фото: kh.suspilne.media

18 липня Харківський апеляційний суд почав розгляд апеляційної скарги прокуратури на ухвалу Київського райсуду про скасування підозри у держзраді колишньому очільнику Холодногірської райадміністрації Максиму Мусєєву.

Про це повідомляє Харків Times  з посиланням на UA: Харків.

На початку засідання прокурор у справі Вадим Білоусов просив розглядати справу у закритому режимі.

«Та інформація, яка лунатиме в ході розгляду апеляційної скарги, може спричинити витоки інформації через що буде порушена таємниця слідства», — сказав прокурор.

Адвокат Мусєєва Юрій Вишневецький заперечив проти закриття судового слухання. Самого Мусєєва на засіданні немає. Він і зараз перебуває у розшуку.

Колегія відхилила клопотання прокурора. Наступне слухання призначили на 29 липня.

Як повідомляв Харків Times, в серпні 2018 року Максиму Мусєєву, який на той момент займав посаду глави адміністрації Холодногірського району Харкова, заочно пред’явили підозру в державній зраді (стаття 111 КК України). Вручити підозру Мусєєву особисто правоохоронці не змогли, оскільки той перебував в бігах.

В ході досудового розслідування справи про державну зраду стосовно колишнього глави Холодногірського району міста Максима Мусєєва встановлений канал передачі секретної інформації до Російської Федерації. Експерти вже підтвердили, що дані, які передавалися каналом зв’язку, “містять державну таємницю і її витік може зашкодити інтересам України у сфері державної безпеки”. Слідству відомо про виїзд підозрюваного в Російську Федерацію. Мусєєв оголошений в державний розшук, підготовлений пакет необхідних документів для оголошення його в міжнародний розшук.

Мер Харкова Геннадій Кернес 26 грудня, на зустрічі з журналістами повідомив, що колишній глава Холодногірської райадміністрації міста Максим Мусєєв звільнений з займаної посади “за статтею”, оскільки “занадто довго відсутній на робочому місці”.

У той же час, звинувачення Мусєєва в державній зраді мер вважає сфальсифікованими “керівниками області в особі пані губернатора (Юлії Світличної – ХТ) та її покровителя – голови президентської Адміністрації Ігоря Райніна”. На його думку, до Харкова були “дані команди” СБУ та прокуратурі.

21 травня 2019 суддя Київського районного суду Світлана Колесник скасувала підозру екс-главі адміністрації Холодногірського району Максиму Мусєєву.