Кернес має намір у разі позачергових місцевих виборів брати участь в них

Фото: www.city.kharkov.ua

Міський голова Харкова Геннадій Кернес заявив про намір брати участь у позачергових місцевих виборах, якщо буде прийнято рішення про їх проведення.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення “Інтерфакс-Україна”.

“Щоб провести позачергові місцеві вибори, потрібно рішення Конституційного суду. Справа в тому, що місцеві вибори відрізняються від парламентських виборів. У нас є свій закріплений в Конституції п’ятирічний термін. І якщо такі вибори будуть – так, я буду брати в них участь”, – сказав Кернес ввечері у вівторок, 16 липня, в ефірі харківського “7 каналу”.

Як повідомлялося, представник президента України у Верховній Раді Руслан Стефанчук заявив, що в Офісі глави держави розглядається можливість проведення позачергових місцевих виборів.

“Буде це здійснено наступної осені або це може бути здійснено ще й до цього – ми розглядаємо різні варіанти, як найбільш ефективно перезавантажити всю систему, яка стосується відносин “влада і людина”, – сказав Стефанчук в ефірі програми” Свобода слова “на каналі ICTV в понеділок увечері.

“Володимир Зеленський йшов з чітким розумінням того, що нас не цікавить питання зміни осіб в діючій системі влади. Якщо ти кинеш свіжий огірок в бочку з прокислими огірками, він стане кислим огірком”, – зазначив представник президента в Раді, додавши, що завдання нової владної команди – зміна системи влади.

Чергові місцеві вибори в Україні мають відбутися в 2020 році.

Кернес став виконуючим обов’язки міського голови Харкова в березні 2010 року. Восени того ж року був обраний на цей пост, набравши 30,09% голосів і випередивши на 0,63% опозиційного кандидата Арсена Авакова. Восени 2015 року Кернес був повторно обраний міським головою з результатом 65,8%.