У Харкові з’явиться ще один військовий виш

Фото: armyinform.com.ua

На базі військово-юридичного факультету Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого планують створити військовіий інститут.

Про це під час брифінгу в прес-центрі «Армія Inform» розповів заступник керівника Департаменту військової освіти, науки, соціальної та гуманітарної політики Міністерства оборони України полковник Вадим Артамощенко, повідомляє Харків Times.

Факультет було створено постановою Кабінету Міністрів України від 22 січня 1998 року. За 20 років свого існування військово-юридичний факультет підготував майже 1200 військових юристів, які працюють в юридичній службі Міністерства оборони, Генеральній прокуратурі та інших силових відомствах.

Заступник начальника військово-юридичного факультету підполковник Юрій Шубін повідомив, що нині тривають організаційні заходи на виконання відповідної Постанови Кабінету міністрів та формуються штати майбутнього інституту.

Планується, що Військово-юридичний інститут Національного юридичного університету розпочне свою діяльність вже з 1 вересня поточного року. Очікується, що після вступних випробувань, які зараз розпочинаються, в інституті навчатиметься близько 300 курсантів.