На Салтівці напали на Святаша – у нардепа травма руки (відео)

Фото: hk.npu.gov.ua

Увечері, 10 липня на проспекті Тракторобудівників кілька десятків молодих хлопців розігнали зустріч з виборцями, яку проводив кандидат в народні депутати від “Опозиційної платформи – За життя” по 170-му округу Дмитро Святаш.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на прес-службу “Опозиційної платформи – За життя“.

За інформацією прес-служби політсили, нападників було приблизно 40 осіб. Під час зіткнення були розпорошені газові балончики. В результаті нападу Дмитра Святаш отримав опіки рук та інші тілесні ушкодження.

За припущеннями прес-служби, на нардепа напали представниками організації “Фрайкор”.

В організації “Фрайкор” свою участь в нападі не відкидають.

“Небайдужі патріоти нагадали Святашу і його тітушкам, що харків’яни проти сепаратизму і його адептів, а також, що їм не місце в Україні, – йдеться на сторінці організації в Facebook.

У “Фрайкорі” розповіли, що Святаш разом з охороною рятувався втечею з місця події.

“Дмитро швидко зорієнтувався, що охорона і правоохоронці не захистять його від народного гніву, і показав дуже чудові результати з легкої атлетики, швидко тікаючи і сховавшись в туалеті взуттєвого магазину”, – повідомили в організації.

За адресою виїжджала слідчо-оперативна група. У відділі комунікації Нацполіціі області розповіли, що в результаті конфлікту нардеп отримав забій руки.

За даним фактом слідчі Московського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України. Всі обставини і особи, причетні до події, встановлюються.

Нагадаємо, це вже друге кримінальне провадження, відкрите в липні цього року, за фактами нападу на нардепа Святаша в Харкові.

Як повідомляв Харків Times, 2 липня біля Держпрому нардепа і його охорону закидали яйцями і зеленкою.