У Харкові активісти пильнують автовишку Кернеса і гонять її геть

Фото: Поздняков Вадим

Громадські активісти Харкова намагаються не допустити заміни табличок на будинках по перейменованому проспекту Григоренка.

Про це повідомляє Харків Times з посиланням на голову громадської організації «Світанок» Позднякова Вадима.

«Знову порушення закону про декомунізацію. Таблички для жирафів із написом проспект Маршала Жукова знову вішають за допомогою автовишки. Хай вішають, це ненадовго», – написав Вадим Поздняков у соцмережі сьогодні, 28 червня.

У такому випадку активісти викликають на місце події поліцію і вимагають припинити заміну табличок.

Фото: Поздняков Вадим

«Ми приїхали на місце, викликали поліцію, припинили процес та змусили вишку поїхати геть. Тримаємо ситуацію на контролі», – написав керівник громадської організації «Світанок».

Як повідомляв ХарківTimes, пізно ввечері, 25 червня, на будинки на проспекті, якому Харківська міськрада повернула ім’я Жукова, невідомі почали вішати нові таблички з іменем маршала.

Нагадаємо, Харківська міськрада на сесії 19 червня перейменувала проспект Григоренка в проспект маршала Жукова.

Після проведення скандальної сесії депутат Харківської міськради Ігор Черняк подав заяву до Шевченківського відділу поліції з проханням розслідувати справу про перейменування проспекту. Правоохоронці по цій заявці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.