Суд обрав запобіжний захід ще одному підозрюваному в побитті телеоператора Макарюка

Фото: ХарківTimes

Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід для ще одного підозрюваного у побитті 7 червня на території торгового центру “Барабашово” оператора програми «Вісті» Вадима Макарюка. Підозрюваний Олег Радченко буде перебувати під цілодобовим домашнім арештом до 11 серпня.

Про це повідомив кореспондент Харків Times із залу суду.

За даними слідства, Радченко разом з іншими людьми погрожував Макарюку, нецензурно висловлювався на його адресу й закликав інших до насильства щодо оператора. Також разом з іншими особами він кинувся переслідувати Вадима Макарюка, а коли від поштовху невідомої людини оператор впав, Радченко вирвав у нього камеру, розбив її та кинув у бік охорони ТЦ “Барабашово”.

Після цього Радченко та інші особи били Вадима ногами.

Прокуратура просила обрати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю застави.

Підозрюваний на суді своєї провини не визнав. Його адвокат заявив, що у справі “немає жодного доказу, що Радченко бив Макарюка”. Також адвокат стверджує, що його підзахисний не знав про те, що Макарюк є журналістом. Немає у справі, з його точки зору, й доказів того, що розбита камера “належить Макарюку або використовувалася їм”.

Суд відмовив прокуратурі в її клопотанні про взяття підозрюваного Радченко під варту та визначив йому у якості запобіжного заходу домашній арешт.

Як повідомляв Харків Times, колегія суддів Апеляційного суду Харківської області 24 червня залишила без змін запобіжний захід Сергію Козлюку – підозрюваному у справі про побиття харківського оператора теленовин Вадима Макарюка й залишила його під домашнім арештом.

На території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами голови доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги, згодом його перевели до відділення реанімації 7-ї міської клінічної лікарні.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.

Слідчі оголосили про підозру особі, причетній до побиття відеооператора Вадима Макарюка. 12 червня Київський районний суд обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням електронного засобу контролю.