Поліцейські Харківщини за добу зареєстрували 12 заяв про порушення виборчого законодавства

Фото: МТВ

За добу до поліції Харківщини надійшло 12 повідомлень про порушення виборчого законодавства України. Здебільшого заявники повідомляли про порушення правил розміщення агітаційної передвиборчої інформації.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі Нацполіції області.

До Київського, Московського та Холодногірського відділів поліції надійшли звернення від спостерігачів організації «Громадянська мережа ОПОРА». Активісти повідомили про виявлення на вулицях Сумській, Героїв Праці, Академіка Павлова, Ярослава Мудрого, Суздальські ряди, Велика Панасівська, на двох зупинках громадського транспорту та площі Привокзальній агітаційних білбордів та сітілайтів політичних партії, на яких відсутні відомості про замовника, установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та інші вихідні данні.

Також до Куп’янського відділу поліції звернулися спостерігачі організації «Громадянська мережа ОПОРА» та повідомили про те, що в місті Куп’янськ на площі Центральній розміщені агітаційні матеріали політичної партії, а на площі Стадіонній невідомі встановили агітаційний намет.

Всі звернення зареєстровані в Журналах єдиного обліку районних відділів поліції. Тривають перевірки викладеної у заявах інформацій.

Загалом початку передвиборчої кампанії поліцейські Харківщини зареєстрували 64 повідомлення щодо порушення Закону України «Про вибори народних депутатів України».