Харків сьогодні приєднався до всесвітнього Дня Музики – програма

Фото: День Музыки в Харькове / Facеbook

Харків сьогодні, 21 червня, приєднається до всесвітнього Дня Музики. Більше 60 майданчиків, на яких відбудуться різноформатні концерти музикантів з усієї України, перформанси, танцювальні майстер-класи, лекції та кінопокази, розташуються майже в усіх районах міста.

Про це ХарківTimes дізнався з повідомлення оргкомітету акції.

Робота фестивальних майданчиків стартувала о 16:00 і триватиме до ранку наступного дня. Цього року організатори розраховують зібрати більше 25 тис. глядачів, а МЕГАхор об’єднає не менше 300 осіб.

Вхід на всі заходи традиційно безкоштовний. Повна програма доступна за посиланням та постійно оновлюється.

“День музики у Харкові” – це закриті та відкриті майданчики у найнеочікуваніших місцях: на вулицях і площах, у парках і скверах, клубах, кав’ярнях, торговельних центрах, театрах, музеях, соборах. Розмаїття музичних напрямків (від середньовічної музики і джазу до хіп-хопу, академічної музики й панк-року) та супутніх жанрів (танцю, кіно, перформансів, лекцій, дитячих виставок та майданчиків). Для артистів це можливість виступити у незвичайних місцях та розширити аудиторію, для слухачів – знайомство одне з одним, з містом, його музикою та культурою.

“День музики” – про єднання та добросусідство, про те, як різні люди незалежно від музичних та естетичних уподобань, релігійних та політичних переконань можуть об’єднуватися навколо спільної ідеї, – підкреслюють організатори фестивалю, “Культурна Агенція А”. Втіленням цієї ідеї стала акція МЕГАхор харківського Хору Самотніх Сердець Сержанта Пеппера. Сам хор нараховує 50 осіб, а еще музиканти запросили всіх охочих приєднатися для спільного виконання на “Дні Музики” пісні SunSay “Благодари”. Для участі в акції зареєструвалися більше 200 осіб.

“День Музики” проходить в Харкові шостий рік поспіль. За цей час він розрісся до 60 майданчиків і вийшов за межі центру – звичного місця проведення міських фестивалів. Цього року разом з “Днем музики” вперше зазвучать Салтівка, Олексіївка, Нові Будинки, Павлово Поле, ХТЗ, Одеська і Холодна гора – райони, в які рідко “доїжджають” великі культурні події. “День Музики” розширює географію учасників – в цьому році разом з харків’янами виступати на фестивальних локаціях будуть їх колеги зі Львова, Дніпра, Одеси, Києва, Краматорська, Сєвєродонецька, Краснокутська та інших міст.

“День Музики” проходить у Харкові вже вшосте. За цей час він виріс до 60 майданчиків та вийшов за межі центру – звичного місця проведення міських фестивалів. Цього року разом із “Днем Музики” вперше зазвучать Салтівка, Олексіївка, Нові Дома, Павлове Поле, ХТЗ, Одеська та Холодна гора – райони, в які нечасто “доїжджають” великі культурні події. “День Музики” розширює географію учасників – цього року разом з харків’янами виступати на фестивальних локаціях будуть їхні колеги зі Львова, Дніпра, Одеси, Києва, Краматорська, Сєвєродонецька, Краснокутська та інших міст.