Побитого на “Барабашово” телеоператора Макарюка перевели з реанімації в палату

Фото: Вадим Макарюк\Facebook

Побитого на території ТЦ “Барабашово” оператора програми “Вісті” Вадима Макарюка лікарі перевели з відділення реанімації в звичайну палату.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення журналістки “Вістей” Анни Черненко в Facebook.

“Йому краще, немає гострої загрози життю, але залишається ризик повторного інсульту. Гострий період – чотири місяці. Лікарі перевели в палату. Все, що змогли, – медики зробили. Тепер справа за внутрішніми силами – він відновлює пам’ять і себе самого. Наслідком інсульту стала ретроградна амнезія і дезорієнтація. Крім цього, не працює права рука. Цим зайняті реабілітологи. Не здаємося і продовжуємо шукати нових свідків “, – написала вона.

Представник прес-служби поліції Харківської області повідомила, відповідаючи на запитання журналістів, що слідство поки не може ані допитати Макарюка, ані визнати його потерпілим, оскільки лікарі не дозволяють спілкуватися з ним. Офіційний статус потерпілого у цій справі має громадянська дружина Макарюка.

“Особи кількох нападників встановлені. Слідство збирає доказову базу для обгрунтованого вручення їм підозри. Загальна кількість допитаних у цій справі – більше 100 осіб. Загальна кількість призначених експертиз – вісім. Результати чекаємо”, – йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Харків Times , на території торгового центру «Барабашово» 7 червня побили оператора служби новин «Вісті» Вадима Макарюка. Потерпілого з травмами обличчя доставили в Харківську міську клінічну лікарню швидкої і невідкладної медичної допомоги, згодом його перевели до відділення реанімації 7-ї міської клінічної лікарні.

Журналістка «Вістей» Анни Черненко повідомила в Facebook, що Вадим Макарюк знаходиться в реанімації. Потерпілий журналіст у важкому стані, у нього стався крововилив у мозок.

Поліція відкрила кримінальні провадження за фактами нападу на журналіста за ч. 2 ст. 345-1 (погроза або насильство щодо журналіста), ч. 1. ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) та ч. 2 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання за санкціями статтей передбачає до 10 років позбавлення волі.