Війна в Україні: 12 обстрілів, один військовий загинув, одного – поранено

5 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню, з них двічі – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібру 82 мм. Ворог також обстрілював наших захисників з озброєння бойових машин піхоти, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-центра Операції Об’єднаних сил станом на 7:00.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” противник вісім разів обстріляв позиції Об’єднаних сил: тричі поблизу села Водяне – з озброєння бойових машин піхоти, станкових протитанкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; в районі населеного пункту Богданівка – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; поблизу населеного пункту Новотроїцьке – зі станкових протитанкових гранатометів; в районі населеного пункту Піщевик – з автоматичних станкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу населеного пункту Талаківка – з ручних протитанкових гранатометів; в районі населеного пункту Новогригорівка – з великокаліберних кулеметів.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Північ” позиції наших захисників були обстріляні чотири рази: поблизу населеного пункту Старий Айдар – з мінометів калібру 82 мм, станкових протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів; в районі населеного пункту Кримське – з мінометів калібру 82 мм; двічі поблизу населеного пункту Золоте – з автоматичної стрілецької та снайперської зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об’єднаних сил загинув, один український захисник отримав поранення. “На кожний обстріл противник отримав адекватну відповідь. За даними розвідки, 5 червня одного окупанта було знищено, ще чотирьох – поранено”,- йдеться у повідомленні.

Від початку поточної доби ворог двічі обстріляв позиції Об’єднаних сил в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування “Схід”: поблизу села Павлопіль – з озброєння бойових машин піхоти; в районі села Водяне – зі стрілецької зброї.

Втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає. “На кожний обстріл противника наші підрозділи дали адекватну відповідь, втрати ворога уточнюються”, – повідомляє прес-центр.