Харківські активісти провели акцію протесту “Безкарність вбиває” (фото)

Фото: ХарківTimes

Понад 100 осіб взяли участь в акції протесту “Безкарність вбиває” під стінами Головного управління Національної поліції в Харкові.

Про це повідомив кореспондент ХарківTimes.

Протестуючі розташувалися напроти входу в будівлю управління, а біля входу поклали квіти, іграшки та свічки в пам’ять померлого 3 травня п’ятирічного Кирила Тлялова, якого 31 травня в Переяслав-Хмельницькому поранили в голову двоє п’яних співробітників поліції. Учасники акції також прикріпили біля входу в будівлю паперові листи з написом “Безкарність вбиває”.

Виступаючі на акції висловлювали співчуття і підтримку рідним убитої дитини, вимагали від правоохоронних органів провести розслідування і притягнути до відповідальності винних. Частина учасників акції також вимагала відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

“Ми сьогодні вийшли проти свавілля поліції, яке відбувається на протязі цих всіх років. Десь закривають справи, де б’ють активістів. Підстрелили хлопця. Людина, яка виконувала обов’язки в правоохоронних органах, була з табельною зброєю, використала її і підстрелила хлопця. Так не повинно бути… Основна задача зараз – довести цю справу до кінця, і щоб ті, хто це зробив, були за решіткою”, – сказав журналістам голова Національного корпусу у Харкові Констянтин Нємічев.

“Ми вимагаємо адекватної реакції на такі ситуації від Міністерства внутрішніх справ і взагалі від державної влади. Особисто мені просто набридло постійно доказувати, що державна влада не повинна прикривати вбивць. Не повинна прикривати злочинців, вбивць “Небесної сотні”, винуватців нападів на активістів, винуватців у смерті Кирила і так далі. Скільки це буде продовжуватись? У нас через такі речі – я нагадаю – відбулося вже дві революції. Люди що, не розуміють, що якщо не буде змін, якщо не буде реформ, якщо реформи будуть провалюватися, як реформа МВС – буде третя революція? Якщо не будуть покарані не тільки вбивці, а й ті, хто відмазував вбивць, хто зараз намагається залагодити цей конфлікт, якщо вони не понесуть відповідальність кримінальну, дисциплінарну, якщо вони не будуть звільнені з органів взагалі – якщо міністр цього не зробить, він повинен піти у відставку”, – сказав депутат обласної ради Дмитро Булах.

Акція пройшла без сутичок. До її учасників ніхто з керівництва поліції області не вийшов.