Четверо квартирних аферистів постануть перед судом

Харківська місцева прокуратура №4 передала до Московського райсуду Харкова обвинувальний акт стосовно чотирьох харків’ян, підозрюваних в аферах з нерухомістю. Старшому з чоловіків, які намагалися продати квартиру людини, що знаходиться за кордоном, 73 роки, молодшому – 44.

Про це Харків Times стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури області.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Андрій Сапсай, досудове розслідування встановило, що у березні підозрювані дізналися про квартиру в Московському районі міста, у якій тривалий час ніхто не живе, та вирішили її продати.

“Зловмисники розмістили оголошення із привабливою ціною та навіть влаштували перегляди для можливих покупців. Через деякий час знайшлася молода родина, яка погодилася придбати двокімнатну квартиру за 600 тис. гривень”, – розповів прокурор.

Далі підозрювані навіть запросили покупців до нотаріуса й представили підроблені документи на майно та паспорт громадянина України на ім’я власника нерухомості з вклеєною фотокарткою одного з них.

Підозру аферистам було оголошено за фактом замаху на шахрайство в особливо великих розмірах за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 15, ч. 4 ст. 190 КК). Якщо суд визнає підозрюваних винними, їм загрожує 12 років позбавлення волі з конфіскацією.

Як повідомляв Харків Times, у листопаді минулого року Московський районний суд Харкова повернув до комунальної власності двокімнатну квартиру на Салтівці, яку незаконно продали після смерті власника.