Новопризначеному гендиректору “Заводу ім. Малишева” та його сім‘ї погрожують розправою

Фото: grivna.ks.ua

Генеральному директору ДП “Заводу ім. Малишева” Олександру Чурсіну та його родині погрожують розправою.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення ДК “Укроборонпром”, до складу якого входить підприємство.

“Одразу після призначення Олександр Чурсін зіткнувся з жорстким спротивом вже колишнього директора заводу Олександра Хланя, який був звільнений з посади у зв’язку із завершенням дії контракту. За останній тиждень біля прохідної заводу був організований малочисельний “мітинг на підтримку Хланя”, а ним самим подано позов до Комінтернівського районного суду Харкова”, – йдеться у повідомленні.

Станом на сьогодні суд визнав правомірність звільнення Хланя. Проте Олександр Чурсін та члени його сім‘ї зіткнулись із погрозами, які надходять по телефону. Невідомі обіцяють розправитись з Чурсіним та його родиною, якщо він не відмовиться від займаної посади.

“У Концерні переконані, що таке свавілля, погрози та намагання залякати нового керівника стратегічного для українського оборонно-промислового комплексу підприємства – є неприпустимими. Така ситуація потребує негайного втручання правоохоронців, які зобов’язані виявити зловмисників. У свою чергу суд має надати правову оцінку їхнім діям та призначити відповідне покарання. Зазначимо, що відповідну заяву вже передано до правоохоронних органів. Крім того, Концерн вимагає від правоохоронців гарантувати безпеку Олександра Чурсіна та його сім’ї. Натомість, закликаємо колишнього керівника заводу Олександра Хланя не ставити свої особисті амбіції вище за інтереси підприємства та бронетанкової галузі. Укроборонпром також застерігає, що будь-які дії спрямовані на дестабілізацію ситуації ДП “Завод ім. Малишева” отримають негайну правову оцінку й рішуче реагування з боку правоохоронної системи”, – заявляють в “Укроборонпромі”.

Як повідомляв ХарківTimes, “Укроборонпром” призначив Чурсіна новим директором ДП “Завод ім. Малишева“ замість Олександра Хланя, який очолював підприємство з травня 2016 року, в зв’язку з завершенням терміну дії його трудового контракту. До цього призначення Чурсін очолював бронетанковий дивізіон “Укроборонпрому”.