Харківщина на 1 місці в Україні по кору

Фото: tv5.zp.ua

За останній тиждень у Харківській області на кір захворіло 184 людини.

Про це ХарківTimes дізнався із повідомлення Центру громадського здоров’я МОЗ України.

За даними Центру, в останні дні травня у Харківській області на кір захворіло 184 людини. Із них 120 – дорослі і 64 дитини. Це найбільше серед усіх регіонів України. На другому місці – Київ (128 хворих), далі – Київська область (також 128 хворих). В інших областях кількість хворих значно менше сотні.

У Центрі нагадують, що «щеплення — єдиний надійний захист від кору, особливо якщо у вашому регіоні зафіксовано спалах захворюваності. Нещодавно Верховний Суд України підтвердив обов’язковість усіх щеплень для відвідування дітьми навчальних закладів».

Також повідомляється, що вакцини в Україні достатньо.

Усі регіони забезпечено вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США: станом на 30 травня в Україні була 824 521 доза.

«Перевірити кількість вакцин у вашій області можна у таблиці. Зауважте, що зробити щеплення вакцинами, закупленими державним коштом, наразі можна ЛИШЕ у комунальних (“державних”) закладах охорони здоров’я, що надають первинну допомогу. Направляти на щеплення можуть сімейні лікарі, терапевти й педіатри. На початку літа приватні медзаклади, лікарі-ФОП, які уклали договір з Національною службою здоров’я України (НСЗУ), отримають вакцини за національним Календарем щеплень, закуплені за кошти держбюджету», – говориться у повідомленні.

Як повідомляв ХарківTimes, на Харківщині суттєво знизився рівень захворюваності на кір. У порівнянні з попереднім тижнем рівень захворюваності на кір знизився на 57,4%.