Депутати облради виділили на розвиток телемедицини 29 мільйонів гривень

Фото: NewsOne

30 травня на пленарному засідання XХ сесії Харківської обласної ради VII скликання депутати вирішили виділити з обласного бюджету 29 мільйонів гривень на забезпечення телемедицини в регіоні.

Про це Харків Times повідомили в прес-службі Харківської облради.

Окрім того, 11 млн 538 тис грн направлять на придбання ангіографічного обладнання

На створення міжрегіонального тренінгового центру на базі регіонального перинатального центру ІІІ рівня у складі Обласної клінічної лікарні виділено 958 тис грн.

На проведення капітального ремонту покрівлі Обласного дитячого багатопрофільного санаторію направлено 1 млн 450 тис грн.

На розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості – будівництво амбулаторій загальної практики – сімейної медицини в районах області – виділено 10 млн 471 тис грн, а саме: на будівництво амбулаторій у смт Гути Богодухівського району; в с. Чернещина, Борівського району; у с. Руська Лозова Дергачівського району; в с. Великі Проходи Дергачівського району.

На проведення капітальних ремонтів закладів охорони здоров’я виділено 7 млн 319 тис грн. Так, буде проведено капітальний ремонт комплексу корпусів КЗОЗ “Обласна клінічна інфекційна лікарня”; капітальний ремонт приміщень КЗОЗ “Харківська обласна клінічна травматологічна лікарня”; капітальний ремонт будівлі хірургічного корпусу КЗОЗ «Обласна клінічна лікарня – Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф»; капітальний ремонт вхідної групи та приміщень поліклінічного відділення  КНП ХОР «Обласна клінічна лікарня».

Як повідомляв Харків Times, в березні цього року в Малій Рогані почала працювати нова амбулаторія. У медзакладі є гематологічні та біохімічні аналізатори, набір цифрових «скопически» систем з генератором світла, монітор життєво важливих показників з цифровим інтерфейсом, 12-канальний електрокардіограф з цифровим інтерфейсом. Також з перших днів роботи в амбулаторії працює система телемедичних послуг.