Суд виніс вирок харків’янину, який готував теракт на станції метро “Індустріальна”

Фото: ssu.gov.ua

21 травня Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок чоловікові, який готував теракт на станції метро “Індустріальна”.

Про це стало відомо з Єдиного реєстру судових рішень.

В худе судового розгляду було встановлено, що підготовку вибуху на одній зі станцій КП “Харківський метрополітен” обвинувачений координував з представником так званого МГБ “ДНР”. Спілкувалися вони з допомогою месенджера WhatsApp. Зокрема, за допомогою месенджера на смартфон обвинуваченого прийшло повідомлення від терориста “ДНР” з пропозицією 1 березня цього року зустрітися лісосмузі розташованій в Вовчанському районі Харківської області в безпосередній близькості від державного кордону з Російською Федерацією.

“В ході зустрічі з представником т.зв. “Міністерства державної безпеки Донецької народної республіки” обвинувачений отримав від вищевказаного представника, саморобний вибуховий пристрій”, – йдеться у вироку.

Суд встановив, що вночі 2 березня обвинувачений сховав отриманий вибуховий пристрій під фрагментами деревини в покинутій будівлі біля станції метро “Індустріальна”. Увечері 21 березня він забрав вибухівку і переховав під вогнегасником безпосередньо на станції метро “Індустріальна”. При цьому обвинувачений не знав, що співробітники СБУ виявили схованку, вилучили вибухівку та замінили її на схожий, але безпечний пристрій.

Після того, як обвинувачений переховав вибухівку, він збирався вийти зі станції і зателефонувати по мобільному телефону. Даний дзвінок повинен був спрацювати як детонатор і привести в дію вибуховий пристрій. При виході зі станції метро обвинуваченого затримали співробітники СБУ.

15 травня обвинувачений уклав з прокурором угоду про визнання винуватості. Суд засудив терориста до 5 років позбавлення волі без конфіскації майна. Вирок поки не набув чинності оскільки триває час на апеляційне оскарження.

Як повідомляв ХарківTimes, співробітники Служби безпеки України попередили терористичний акт в харківському метрополітені.