Оперні співачки Італії виступлять у Харкові, щоб допомогти харківським сиротам і дітям з ДЦП

Скрін/Dante Centre

1 червня в Харкові в рамках Дантефест-2019 відбудеться благодійний концерт Gloria Vivaldi артисток хору міланської опери Теatro alla Scala і оркестру СхідOpera.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі обладміністрації.

Як розповідають організатори, італійські співачки Амор Лілія Перез і Лурдес Мартінез Карнічер, чий виступ мав великий успіх у минулому році, знову дадуть єдиний у Харкові і Україні концерт.

Кошти, зібрані з продажу квитків на благодійний концерт, будуть спрямовані на підтримку адаптаційного центру La Casa Volante – «Летючий будинок».

Тут живуть п’ятеро колишніх вихованок інтернату для дітей-сиріт та дітей з наслідками ДЦП.

За умовами проекту, дівчата будуть жити у «Летючому будинку» 5 років після інтернату – в цей час вони в супроводі тьюторів здобувають вищу освіту, займаються пошуком роботи та власного житла.

Після цього на їх місця прийдуть інші дівчата або хлопці, які потребуватимуть допомоги. Сюди ж регулярно приходять і інші вихованці інтернату: тут вони отримують додаткову освіту, а головне – допомогу в соціалізації.

У минулому році завдяки концерту Stabat Mater у виконанні артисток міланського Teatro alla Scala Лурдес Мартінез і Амор Перез і оркестру CXID Opera організаторам вдалося направити на потреби «Летючого дому» 100 тис. грн.

У цьому році, за словами координатора проекту Євгенії Фролової, кошти потрібні на підтримку і розширення центру.

Довідка. Гімн Gloria Антоніо Вівальді написав, працюючи викладачем гри на скрипці і керівником оркестру в монастирі Оспедале делла П’єта в Венеції на початку 18 століття, де виховувалися дівчатка-сироти.