На Харківщині росіянин, якому заборонений в’їзд в Україну, намагався незаконно перейти кордон

Фото: dpsu.gov.ua

За минулу добу прикордонники Харківського загону на різних ділянках російсько-українського кордону виявили та затримали трьох порушників.

Про це повідомляє прес-служба ДПСУ.

Вранці, 23 травня на ділянці відповідальності відділення інспекторів прикордонної служби «Тимофіївка» затримали чоловіка, який поза пунктами пропуску намагався потрапити в Росію. Українським правоохоронцям він розповів, що є громадянином Азербайджану і документів у нього немає.

Фото: dpsu.gov.ua

У той же день співробітники відділу прикордонної служби «Дергачі» за допомогою камер відеоспостереження виявили, що з території РФ в Україну пройшов чоловік. Прикордонний наряд, який прибув на місце, затримав в 20 метрах від кордону 33-річного українця. За словами чоловіка, він був змушений незаконно перетинати кордон через відсутність паспорта.

Фото: dpsu.gov.ua

В ніч з 23 на 24 травня наряд інспекторів прикордонної служби «Тополі» в декількох десятках метрів від кордону затримав ще одного мандрівника – громадянина РФ 1960 року народження. Встановлено, що чоловік намагався незаконно потрапити на територію України, оскільки йому раніше був заборонений в’їзд на територію нашої країни.

За порушення державного кордону мандрівникам загрожує адміністративна та кримінальна відповідальність, їх подальшу долю вирішить суд.

Як повідомляв Харків Times, прикордонники затримали в аеропорту Харкова громадянина РФ, який перебував у міжнародному розшуку.