Харків розширює співробітництво з Ізраїлем

Фото: city.kharkov.ua

Харківська міська рада та Промислово-інноваційна палата Ізраїль-Україна підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Церемонія підписання пройшла 24 травня в рамках XI Міжнародного туристичного форуму «Харків: партнерство в туризмі». Документ підписали перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов і голова наглядової ради Промислово-інноваційної палати Ізраїль-Україна Євген Шульгін.

Ігор Терехов зазначив, що Харків розширює співробітництво з Ізраїлем.

«Це дасть новий імпульс розвитку міжнародних відносин між нашими країнами. У нас є місто-побратим Рішон-ле-Ціон, з яким нас пов’язує довга історія взаємин. Будемо працювати не тільки з ним – з Тель-Авівом, Єрусалимом, іншими містами. Харків’яни будуть знайомитися з культурою, історією Держави Ізраїль, і будемо обмінюватися досвідом. Сьогоднішній захід говорить про те, що Харків має стійкий міжнародний імідж», – зазначив перший віце-мер після церемонії підписання.

У свою чергу глава наглядової ради Промислово-інноваційної палати Ізраїль-Україна Євген Шульгін підкреслив, що меморандум зміцнив відносини двох країн. Цього року Україна та Ізраїль підписали угоду про зону вільної торгівлі, зараз меморандуми про співпрацю підписують з містами. Це формальний етап, який документально підтверджує план співпраці.

«Це обмін делегаціями, розвиток бізнес-напрямків. Є можливості розвивати бізнес спільно. Це нові фінансові інвестиційні відносини. Інвестор не боїться вкладати в місто, яке він знає», – підкреслив глава наглядової ради Промислово-інноваційної палати.

Зазначимо, що Міжнародний туристичний форум «Харків: партнерство в туризмі» проходитиме до 26 травня. У програмі – міжнародна конференція «Подієвий туризм як частина креативної економіки і економіки вражень», експозиція туристичного потенціалу зарубіжних міст-партнерів, Міжнародний фестиваль мистецтв і подорожей та ін. заходи.