У Харкові співробітники СБУ затримали поліцейських, які “кришували” наркоторговців (фото і відео, оновлено)

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Співробітники Служби безпеки України викрили та блокували протиправну діяльність групи працівників Головного управління Національної поліції в Харківській області, які систематично отримували хабарі з наркоторговців.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення у Facebook начальника прес-центру СБУ області Владислава Абдули.

Оперативники спецслужби встановили, що група офіцерів поліції, серед яких працівники підрозділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, налагодила схему вимагання та отримання хабарів від ділків, які поширювали наркотики і психотропи за допомогою закладок.

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Поліцейські, отримавши інформацію про протиправну діяльність наркоділків, імітували їх затримання “на гарячому”, після чого вимагали гроші за непритягнення до кримінальної відповідальності. Розмір “відкупних” з кожного наркоторговця склав три тисячі доларів.

В рамках розпочатого кримінального провадження правоохоронці задокументували факт отримання учасниками організованої групи сорока тисяч гривень.

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Співробітники СБ України спільно з бійцями спецпідрозділу «Альфа» затримали трьох учасників угруповання в Харкові при отриманні грошей з наркоторговця в сумі сімдесяти чотирьох тисяч гривень.

Зараз вирішується питання про повідомлення затриманим працівникам поліції про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України та обрання міри запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою.

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Операція з викриття та затримання хабарників відбувалася спільно зі слідчими Державного бюро розслідувань під процесуальним керівництвом військової прокуратури Харківського гарнізону за сприяння підрозділу внутрішньої безпеки Національної поліції.

Фото: Владислав Абдула / Facebook

Як повідомили у прес-службі ДБР, отримання неправомірної вигоди у сумі 40 тисяч гривень задукоментовано у квітні цього року. Трьох учасників злочинного угрупування затримано 17 травня цього року.

“Під час обшуків у затриманих, вилучено пігулки, ззовні схожі на наркотичний засіб «екстазі», які будуть направлені на експертизу. Тривають першочергові слідчі дії. У разі доведення вини, затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років”, – йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Харків Times, правоохоронці затримали у Харкові двох поліцейських на хабарі 7 тисяч доларів.