91-річний пенсіонер не дав себе ошукати за схемою “ваш родич у поліції”

Фото: RegioNews-Суми

12 травня шахраї, які виманюють гроші у людей похилого віку за схемою: “ваш родич потрапив в біду” здійснили рейд по місту Лозова. Їх жертвами стали 76-річна жінка та 83-річний чоловік. Наступним мав стати  91-річний дідусь. Однак він не розгубився і викликав поліцію.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, спочатку зловмисник постукав до будинку, де мешкає 76-річна пенсіонерка. Зловмисник розповів жінці, що її племіннику загрожує великий тюремний термін, однак цю «проблему» можна вирішити. Пенсіонерка погодилась та віддала незнайомцю усі заощадження – 20 тисяч гривень.

Цього ж дня за цією схемою 83-річний дідусь, намагаючись врятувати родича, віддав шахраю 18 тисяч гривень.

Наступною жертвою зловмисник обрав 91-річного чоловіка. Але пенсіонер не розгубився, задав декілька ключових питань незнайомцю і зрозумів, що з нього намагаються видурити гроші. Після нетривалої розмови чоловік зачинив двері за непроханим гостем та зателефонував до поліції.

Інформація про події внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років обмеження волі.

Як повідомляв Харків Times, 81-річну харків’янку ошукали на 30 тисяч доларів за схемою “ваш син у поліції”