Біля намету на майдані Свободи зібралися сотні патріотів (доповнено)

Як і закликали євромайданівці, сьогодні біля намету у центрі Харкова збираються патріотично налаштовані харків’яни для народного Віче.

Про це повідомляє Інфоцентр Євро Харків на сторінці у Facebook (трансляція Віче у прямому ефірі).

На разі Віче біля намету «Все для перемоги» почалося, на нього зібралися сотні людей – волонтери, «атовці», патріоти, небайдужі харків’яни.

На Віче обговорили петиції щодо знесення волонтерського намету і перейменування проспекту – іменем маршала Жукова, за які недавно агітував мер Харкова Геннадій Кернес.

Слово для виступів беруть лідери патріотичних рухів та організацій. Патріоти заявляють, що не допустять реваншу проросійських сил у місті та «не здадуть український Харків».

Раніше один з керівників харківського Євромайдану Володимир Чистилін заявив, що «є силовий блок з нашого боку. І Кернес повинен знати, що якщо будуть якісь дії (щодо знесення намету – авт.), то буде адекватна відповідь. Дуже багато людей, які будуть давати її».

Як повідомляв ХарківTimes, заступник голови Харківської обладміністрації Михайло Черняк зустрівся з євромайданівцями біля волонтерського намету і заявив про відсутність правових підстав для знесення об’єкту.

Нагадаємо, вчора на намет «Все для перемоги» прикріпили припис з вимогою демонтувати об’єкт протягом трьох днів до 14 травня. Євромайданівці заявили, що 12 травня зберуться на народне Віче і вирушать до готелю «Національ» до Геннадія Кернеса.

Учасники народного Віче зібрали підписи проти знесення намету і рушили ходою по вул. Сумській. За даними патріотів, мер Харкова Геннадій Кернес виїхав з готелю «Національ».

Колона патріотів пройшла центральною вулицею, несучи в руках довжелезний блакитно-жовтий прапор. Люди вигукували: «Соборна Україна! Одна! Єдина!», «Україна понад усе!», «Слава Україні – героям Слава!» і «С***й пёс!».

Учасники акції пройшли до пам’ятника Незалежності на пл. Конституції, створивши блакитно-жовтий круг навколо нього. Патріоти заявили, що наміри мера Харкова – неприпустимі. Також вони закликали учасників ходи слідкувати за новинами і у будь-який час бути готовими прийти на захист волонтерського намету. У кінці акції усі присутні заспівали гімн України.

Фото: Інфоцентр Євро Харків.