Прокуратура забрала землю у орендатора, який передумав бути фермером

Фото: otkudarodom.ua

Прокуратура через суд повернула державі сільгоспземлі вартістю понад 46 млн. грн., які не використовувалися за цільовим призначенням.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Балаклійський районний суд області задовольнив позов прокуратури про повернення державі майже 415 га сільськогосподарських земель вартістю близько 46,5 млн. грн.

Як розповів керівник Лозівської місцевої прокуратури Ігор Білодід, йдеться про 11 земельних ділянок на території Шебелинської сільської ради.

Зазначені території наприкінці 2014 року на підставі наказів ГУ Держземагентства в області отримав в оренду на 49 років місцевий мешканець. Землі виділялися без торгів для ведення фермерського господарства.

Однак господарства чоловік так і не створив. Усі ділянки він передав в суборенду одному з ПрАТ уже за кілька місяців після того, як сам отримав їх у користування.

Оскільки землі не були використані орендарем за цільовим призначенням, прокуратура звернулася з позовом до суду про скасування договорів оренди й суборенди й повернення земель у власність держави. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені районним судом. Триває час на апеляційне оскарження.