На Харківщині у банди фальшивомонетників вилучили понад мільйон “липових” гривень та доларів

Фото: npu.gov.ua

Слідчі Національної поліції України розслідують справу щодо виготовлення та збуту фальшивих грошей на Харківщині. Станом на 24 квітня поліцейські провели 17 обшуків на території регіону. Під час них вилучили 50 тисяч доларів та мільйон гривень.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції України, вилучені гроші будуть направлені на експертизу. Частина обшуків на даний час ще триває.

Під час слідства поліцейські встановили, що група осіб підроблювала банкноти іноземної валюти. Для збуту фальшивих грошей зловмисники використовували пункти обміну валют, частина з яких не мала відповідних дозвільних документів Національного банку України.

Фото: npu.gov.ua

З метою зібрання доказів та припинення незаконної діяльності порушників слідчі Нацполіції спільно з Департаментом захисту економіки проводять обшуки на території Харківського регіону.

У діях зловмисників поліцейські вбачають ознаки кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 199 Кримінального Кодексу України (виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів). Покарання за цією статтею передбачає позбавлення волі на строк від трьох до семи років.