Вбивця пенсіонерів-дачників проведе решту життя за ґратами

Верховний Суд України залишив чинними вироки попередніх судових інстанцій, якими призначено довічне позбавлення волі убивці подружжя пенсіонерів.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Як розповіла заступник керівника Чугуївської місцевої прокуратури Оксана Черкашина, трагедія трапилася влітку 2016 року на території одного із садових товариств Зміївського району. 28-річний чоловік з метою наживи пробрався на подвір’я літнього подружжя та жорстоко розправився з пенсіонерами-дачниками.

Зловмисник бив стареньких металевою арматурою, яку знайшов у їхньому ж дворі. А після того, як вони перестали подавати ознаки життя, обшукав будинок та забрав усі цінні речі: мобільні телефони, каблучку тощо.

Однак потайки втекти з місця злочину вбивці не вдалося – його побачив сусід загиблих. Він намагався зупинити злодія, проте і сам став жертвою. Нападник також ударив його арматурою, від чого потерпілий втратив свідомість. Врятувала чоловіка лише своєчасно надана медична допомога.

Зловмисника затримали того ж дня на одному з харківських вокзалів. У нього вилучили речі загиблих.

У  січні 2017 року  вироком Балаклійського районного суду жорстокого злодія визнали винним у вбивстві двох осіб з корисливих мотивів та замаху на вбивство ще однієї людини з метою приховати інший злочин (пп. 1,6 ч. 2 ст. 115 , ч. 2 ст. 15 пп.9,13 ч. 2 ст. 115 КК України). Його засудили до довічного позбавлення волі.

Чоловік намагався оскаржити вирок. Апеляційна та касаційна інстанції погодилися з доводами та позицією прокурора та залишили призначене покарання без змін.

Постанова суду набула чинності та оскарженню не підлягає.