У Харкові судять охоронця залізниці, який вкрав 7 тис. літрів бензину

Прокуратура затвердила обвинувачення 43-літньому охоронцю залізниці в привласненні 7 тис. літрів пального на загальну суму понад 130 тис. грн.

Про це Харків Times повідомили у прес-службі прокуратури області.

Харківська місцева прокуратура № 1 направила до Ленінського районного суду м. Харкова обвинувальний акт стосовно 43-річного начальника стрілецької команди воєнізованої охорони з оперативно-профілактичної роботи на залізниці.

Як розповіла керівник місцевої прокуратури Катерина Шевцова, чоловіка підозрюють у привласненні бензину на загальну суму понад 130 тис. грн.

За даними слідства, в період з січня 2016 по вересень 2017 рр. підозрюваний вносив до документів неправдиві відомості про видатки палива та подорожні листи службового автомобілю УАЗ. При цьому машина в господарських цілях у цей період взагалі не використовувалася. Таким чином чоловік привласнив 7 тис. л бензину.

За службове підроблення та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем (ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 191 КК України) начальнику стрілецької команди загрожує до 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до 3 років.