Протягом дня голосування поліція Харківщини відкрила одне кримінальне провадження по виборах

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом виборчого процесу до поліції надійшло 74 повідомлення про можливі порушення законодавства, усі вони зареєстровані та перевірені. Відкрито одне кримінальні провадження за фактом незаконного використання виборчого бюлетеня та складено один протокол про адміністративне правопорушення за скоєння дрібного хуліганства.

Про це повідомляє прес-служба поліції Харківської області.

“Більшість повідомлень стосувалася фотографування та псування бюлетенів, виявлення порушень у списках, проведення незаконної агітації тощо. Системних порушень виборчого законодавства в регіоні не зафіксовано”, – йдеться у повідомленні.

Слідчим Московського відділу поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 158-1 Кримінального кодексу (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більше ніж один раз) за фактом звернення харків’янина, який виявив, що невстановлена особа отримала бюлетень замість нього.

У Дергачівському районі працівники поліції склали протокол про адміністративне правопорушення за ст. 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення (дрібне хуліганство) відносно чоловіка, який навмисно пошкодив свій бюлетень.