НАЗК викликав для надання пояснень нардепа Святаша

Фото: liga.net

НАЗК запрошує 12 осіб прибути в Національне агентство для надання пояснень щодо можливих порушень антикорупційного законодавства. При наявності підстав будуть складені протоколи про адміністративні правопорушення.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення агентства.

За ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів в НАЗК чекають нардепа Дмитра Святаша. Йому призначили час візиту 17 або 18 квітня об 11:00.

Крім Святаша експерти НАЗК запросили для бесіди за ознаками порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів ще 5 декларантів. Серед них:

  • нардеп Ярослав Дубневич (17 або 18 квітня о 14:00);
  • депутат Кам’янської міської ради Дніпропетровської області Віталій Чернявський (24 квітня о 10:00);
  • начальник Територіального управління Державної судової адміністрації України в Київській області Назір Бадахов (26 квітня о 15:00, повторно);
  • Знаменський сільський голова Іванівського району Одеської області Іван Войников (17 квітня о 10:00, повторно);
  • депутат Григорівської сільської ради Обухівського району Київської області Віталій Шмільов (17 квітня о 11:00).

Народного депутата Євгена Бакуліна в НАЗК планують опитати за ознаками порушення обмеження щодо сумісництва та суміщення. Нардепу Бакуліну призначена зустріч з експертами агентства 17 квітня протягом робочого дня.

За зовнішніми ознаками несвоєчасного подання декларації перед звільненням НАЗК викликає колишнього прокурора прокуратури Оболонського району міста Києва Дар’ю Кострикіну (16 квітня о 11:00)

За зовнішніми ознаками несвоєчасного подання щорічної декларації за 2017 рік фахівці чекають пояснень від депутата Чернігівської обласної ради Сергія Пащенко (16 квітня о 09:00) і прокурора місцевої прокуратури Першотравневого району Донецької області Віри Зунарджи (17 квітня о 14:00).

Ще двох декларантів викликали для надання пояснень за ознаками несвоєчасного повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Такі запрошення отримали прокурор Токмацької місцевої прокуратури Запорізької області Юлія Ніконенко (17 квітня о 12:00) і начальник відділу нагляду в металургії і машинобудуванні Головного управління Держпраці в Запорізькій області Дмитро Вистороп (16 квітня о 11:00).

У Нацагентсве уточнили, що всі зазначені декларанти запрошені офіційним листом за тиждень до оприлюднення на офіційному веб-сайті.

В агентстві також додали, що неявка посадової особи не є перешкодою для здійснення подальших можливих заходів відповідно до вимог законодавства України про адміністративні правопорушення.

Довідка. Дмитро Святаш – уродженець Харкова. У 1994 році закінчив Харківський медичний інститут за спеціальністю педіатрія (кваліфікація – лікар-педіатр). Потім здобув вищу економічну і юридичну освіту.

На парламентських виборах 2006 і 2007 рр. стає нардепом за списком Партії регіонів. Член ПР. З грудня 2012 року – народний депутат України VII скликання, в парламент пройшов висуванцем Партії регіонів по одномандатному округу №170 в Харківській області. Член комітету ВР з питань податкової і митної політики.

16 січня 2014 року голосував за “диктаторські закони” – пакет антидемократичних законів, які суттєво обмежували права громадян і свободу слова.

У 2014 році в статусі безпартійного самовисуванця обраний до Верховної Ради за мажоритарним округом № 170.

Святаш – один із засновників корпорації Автоінвестстрой (АІС). Компанія займається виробництвом, продажем, гарантійним і післягарантійним обслуговуванням автомобілів і автобусів. Корпорація отримала право офіційного представника в Україні більшості російських автовиробників. АІС – ексклюзивний імпортер марок ГАЗ, УАЗ, ПАЗ, ЛіАЗ, ГолАЗ, КАВЗ. Офіційний дилер марок ВАЗ, КамАЗ, МАЗ, ІЖ, “Урал”. Має статус офіційного дилера “Audi” (Німеччина) і “Ford” (США). З 2005 року – ексклюзивний імпортер автомобілів “CITROЁN” (Франція), а з 2007-го – “SsangYong” (Корея) і “GEELY” (Китай).

Почавши депутатську діяльність, Святаш відійшов від оперативного управління групою компаній АІС.