Знервований водій віз до РФ 700 упаковок медикаментів у схованці – спіймали (фото)

Прикордонники Харківського загону завадили незаконному вивезенню до Росії великої кількості медичних засобів, які застосовують у кардіології, неврології і проти підвищеного потовиділення.

Про це повідомило Східне регіональне Управління ДПСУ на сторінці у Facebook.

Сьогодні вранці, в пункті пропуску “Плетенівка”, прикордонники спільно з співробітниками Фіскальної служби виявили понад 700 упаковок медичних засобів, прихованих від митного контролю.

Їх намагався вивезти до Росії 28-річний громадянин Узбекистану на автомобілі марки “Мерседес Спринтер”. В ході здійснення прикордонно-митного оформлення правоохоронці звернули увагу на знервовану поведінку водія. Було прийнято рішення про здійснення поглибленого огляду транспортного засобу.

Спільною оглядовою групою у складі прикордонників та представників митниці над сидінням водія та пасажира було виявлено спеціально виготовлену схованку, в якій знаходились скляні пляшки з препаратом «Корвітин», який використовується в галузі кардіології та неврології, у кількості 630 штук.

Інша схованка була облаштована під прикрученою боковою обшивкою салону автомобіля. В ній знаходилось 100 упаковок медичного засобу “Driclor”, який використовується в медичній галузі проти підвищеного потовиділення.

Загальна попередня сума оцінки товарів складає майже 70 тисяч гривень. Їх було вилучено встановленим порядком разом із автомобілем та передано представникам Державної фіскальної служби.