12 дітей з онкологією крові поїдуть на оздоровлення до Австрії

Фото: city.kharkov.ua

У цьому році 12 дітей з Харкова та області, які перенесли лейкемію, в липні поїдуть на оздоровлення до австрійського міста Іббс, де їх обстежать і оздоровлять.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

Заступник міського голови з питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан зустрілася з представниками Австрійської екологічної організації “Глобал 2000”.

Мета візиту австрійських партнерів – продовження багаторічної співпраці організації з Харківською міською радою та Міської клінічної дитячою лікарнею №16 з питань лікування та оздоровлення дітей з онкогематологічними захворюваннями.

До слова, за роки співпраці з “Глобал 2000” вдалося оздоровити понад 500 дітей.

“Наші лікарі проходять стажування у них, ми застосовуємо європейські протоколи для лікування онкогематології у дітей. У нас за ці роки в рази зменшилася смертність дітей з онкогематологією. Це все результати нашої спільної роботи. Вони дуже сумлінно готуються до передачі гуманітарної допомоги, передають лікарські препарати, які потрібні нашим дітям. Ми дуже дорожимо нашою співпрацею “, – зазначила віце-мер.

Крім того, як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, завдяки станціям для очищення води, які вже кілька років поставляє до Харкова “Глобал 2000”, серед дітей знизився рівень захворювань шлунково-кишкового тракту. Фільтри вже встановлені у всіх дитячих лікувальних установах, багатопрофільних лікарнях, де є дитячі відділення, в дитячих садах і школах.