Харків’яни стали літати майже вдвічі більше

Фото: hrk.aero

Пасажиропотік аеропорту “Харків” в березні виріс на 42% в порівнянні з березнем минулого року. Більше 83 тисяч осіб скористалися міжнародними і внутрішніми рейсами, найчастіше в Шарм-Ель-Шейх, Стамбул, Відень, Дортмунд, Мінськ, Варшаву.

Про це повідомляється на сайті харківського аеропорту.

Пасажиропотік харківського аеропорту в березні 2019 року склав 83,4 тисячі осіб. Це на 42% більше, ніж в березні минулого року, коли послугами аеропорту скористалися 58,7 тисяч пасажирів.

Найбільше зростання в 54% припало на пасажиропотік міжнародних рейсів – на них обслужили 66,8 тисяч осіб.

Внутрішніми рейсами скористалися 16,6 тисячі пасажирів, що на 8% вище торішнього показника.

За місяць авіакомпанії здійснили 427 вильотів з харківського аеропорту, це на 37% більше, ніж за аналогічний період у 2018 році.

Найпопулярнішими напрямками стали Шарм-Ель-Шейх (SkyUp, Azur Air Ukraine, Windrose, МАУ), Стамбул (Turkish Airlines, Pegasus), Київ (МАУ), Відень (WizzAir), Варшава (LOT), Дортмунд, Вроцлав, Катовіце , Гданськ (WizzAir), Мінськ (Belavia).

У березні аеропорт запустив відразу три нових напрямки.

2 березня відкрилися регулярні рейси в Шарджу (ОАЕ) від українського лоукост SkyUp Airlines, один з літаків якого тепер базується в Харкові.

А з 12 березня почали виконуватися прямі перельоти в італійські Рим і Мілан від компанії Ernest Airlines.

Крім цього, 31 березня поновилися регулярні рейси між Харковом і Тель-Авівом (Ізраїль).

Важливою новиною місяця стало оголошення про початок співпраці харківського аеропорту з найбільшим європейським лоукостом Ryanair.

Уже зараз квитки до Кракова, Познані (Польща) і Вільнюса (Литва) продаються на сайті авіакомпанії Ryanair.com.

Також з 19 березня на сайті skyup.aero доступні квитки одразу за чотирма новими напрямками – в Барселону (Іспанія), Ларнаки (Кіпр), Ріміні (Італія), Кутаїсі (Грузія), які відкриються в травні-червні поточного року.

Як повідомляв Харків Times, українська авіакомпанія SkyUp Airlines відкрила продаж квитків в Париж і Ніццу (Франція) з Києва та Харкова.