ДФС повідомляє про 113 мільйонерів на Харківщині

Фото: УНИАН

113 мільйонерів офіційно задекларували свої доходи у 2019 році. Серед них 74 чоловіків і 39 жінок.

Про це повідомило Головне управління ДФС у Харківській області.

З початку року 9,5 тисяч громадян Харківщини задекларували свої доходи за 2018 рік. Сума задекларованих доходів зросла проти відповідного періоду минулого року на 240,0 млн. грн. і складає 1,4 млрд. гривень.

В цьому році більше громадян, які в декларації вказали доходи від надання в оренду майна, інвестиційні прибутки, доходи від продажу об’єктів нерухомості.

Громадянами самостійно визначено до сплати 35,0 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб та 5,6 млн. грн. військового збору.

Офіційно задекларували доходи 113 мільйонерів. Серед мільйонерів – 74 чоловіка, 39 жінок. Найстаршому мільйонеру 82 роки, наймолодшому – 25. Всього ними задекларовано 466,0 млн. грн. доходів. Найбільша задекларована сума доходу перевищує 90,0 млн. гривень.

Збільшилася кількість громадян, які вирішили скористатися податковою знижкою. Вже 2,5 тис. таких громадян звернулися до фіскальних органів з декларацією та вказали витрати, які включаються до податкової знижки: кошти за навчання, страхові платежі та пенсійні внески до недержавних пенсійних та страхових фондів, проценти по іпотечному кредитуванню. З бюджету цим декларантам буде повернуто 5,1 млн. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Також ДФС звертає увагу, що у 2019 році останній день подання декларації громадянами, які зобов’язані задекларувати доходи, 2 травня.

Для отримання податкової знижки громадяни мають право подати декларацію до 31 грудня.