Мешканці квартири на вулиці Конторській постраждали від вибуху газової колонки (оновлено)

Фото: Терноград

Внаслідок вибуху газу 37-річний чоловік та 49-річна жінка, що мешкають у квартирі на вулиці Конторській, отримали опіки 1 та 2 ступеню.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, газова колонка вибухнула 9 квітня близько 19:32.

Правоохоронці встановили, що цього дня у квартирі, де мешкають постраждалі, робітниками газової служби була встановлена газова колонка. Після від’їзду коммунальників, подружжя, не дотримуючись заходів особистої безпеки, включили колонку. Через кілька хвилин пролунав вибух з послідуючим незначним займанням речей у прибудові. Пожежу було ліквідовано.

Евакуація мешканців будинку не проводилася. Вибухом пошкоджено газову колонку, шпалери та завіски на вікнах. Сусідні квартири та їхні мешканці не постраждали. Стан здоров’я мешканців квартири, де сталася подія, медики оцінюють, як задовільний.

Правоохоронці почали розслідування за ч. 1 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки) Кримінального кодексу України.

Як повідомляв Харків Times, 2 березня на вулиці Радіотехнічній стався вибух газового балона на автомобілі, який належить «Харківводоканалу». В результаті вибуху загинув співробітник підприємства, 51-річний Володимир Приходько. Він працював слюсарем на водоканалі з 2012 року. Ще одного комунальника госпіталізували в лікарню.

За місяць після трагедії, слідчі ще нікому не повідомили про підозру. Як пояснили у відділі комунікації Нацполіції області, слідство чекає на результати експертизи.