ЦВК оголосила про другий тур виборів

Фото: www.ukrinform.ua

Центральна виборча комісія оголосила про другий тур виборів Президента України.

Про це повідомляє Укрінформ.

“Пропонується на підставі протоколу ЦВК від 7 квітня 2019 про результати голосування в день чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року…провести повторне голосування з чергових виборів Президента України, призначивши його на неділю, 21 квітня 2019 року. Включити до виборчого бюлетеня Володимира Зеленського та Петра Порошенка”, – сказала голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Сліпачук поінформувала під час брифінгу, що з 8 квітня громадяни мають право брати участь в агітаційних кампаніях кандидатів у Президенти.

“Є дуже важливим, що з завтрашнього дня наші кандидати мають можливість юридично, і наші громадяни мають можливість, брати участь в агітаційній кампанії кожного з кандидатів. Це також є важливим питанням, оскільки до цього така передвиборна агітація була не в межах діючого законодавства”, – сказала Сліпачук.

Також за її словами, підсумки виборів з дня голосування були встановлені протягом 7 днів. “Якщо в 2014 році був 31 протокол з поміткою “уточнено”, то в цьому році було 41 таких протоколів. Але ми змогли опрацювати документи і отримати уточненні протоколи та їх опрацювати в коротший термін”, – сказала вона.

Крім того, голова ЦВК додала, що прийняття сьогоднішнього рішення щодо другого туру дає можливість кандидатам розпочати направлення до ЦВК подання щодо складу окружних виборчих комісій. “Це дуже важливо, тому що завтра останній день, і ми фактично розблокували юридично цей процес”, – сказала Сліпачук.