У Харкові ліквідували конвертаційний центр з обігом понад 240 мільйонів гривен

Фото: УНИАН

Правоохоронці встановили групу осіб, які надавали підприємствам реального сектору економіки м. Києва, Донецької, Луганської, Харківської та інших областей послуги з пособництва в ухиленні від сплати податків та переведення безготівкових коштів у готівку.

Про це повідомляє прес-служба ГПУ

У злочинній схемі організатори використовували низку підконтрольних підприємств, на рахунки яких замовники конвертації перераховували кошти нібито за надані послуги з вантажних перевезень. Вказані кошти у подальшому перераховувалися на платіжні банківські картки, знімалися готівкою та поверталися вигодонабувачам за винагороду у розмірі 10-15% від проконвертованої суми. Таким чином протягом 2018-2019 років проконвертовано більше 240 млн грн.

За результатами проведених санкціонованих обшуків в офісних приміщеннях та місцями проживання фігурантів у м. Харкові вилучено реєстраційні документи, печатки та первинні фінансово-господарські документи задіяних компаній, готівкові кошти у сумі 153,5 тис грн, комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші докази незаконної діяльності.

Операцію провели співробітники прокуратури Донецької області спільно зі слідчим управлінням фінансових розслідувань та оперативними працівниками податкової міліції Головного управління Державної фіскальної служби у Донецькій області.

Прокуратурою області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом умисного ухилення від сплати податків, що призвело до ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах, за ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов’язкових платежів) КК України.