У Харкові готують до сезону пляжі

Фото: www.city.kharkov.ua

У зв’язку з прийдешнім купальним сезоном в місті Харкові найближчим часом почнеться підготовка до відкриття місць масового відпочинку біля водойм.

Про це сьогодні, 4 квітня, на засіданні постійної комісії з питань транспорту, зв’язку та екології Харківської міськради повідомила заступник директора Департаменту комунального господарства Руслана Колодна.

За її словами, на балансі СКП “Харківзеленбуд” знаходяться території Удянського і Журавлівського гідропарків, а також Олексіївського (з боку вул. Клочківської) та Основ’янського лугопарків. На цих територіях комунальники планують очистити газони від листя і гілок, виконати санітарну обрізку дерев, прибрати і вивезти сміття.

Водночас частина території Олексіївського лугопарку (“Червоні вітрила”), Петренківської водойми і частина Основ’янського лугопарку не мають балансоутримувача. У зв’язку з цим адміністрації Основ’янського, Холодногірського і Немишлянського районів самостійно проведуть там прибирання і вивезення сміття, обрізання гілок і знесення аварійних дерев.

Частина територій Журавлівського гідропарку, Олексіївського лугопарку і Безлюдівської водойми будуть впорядковувати орендарі. Вже заплановані заходи з очищення територій від побутового та великогабаритного сміття, фарбування малих архітектурних форм, підготовка медичних і рятувальних пунктів, громадських туалетів, завезення піску, водолазне обстеження водойм тощо.

Також до початку купального сезону і в літній період Департамент комунального господарства проводитиме перевірки дотримання вимог Правил благоустрою міста Харкова на територіях місць масового відпочинку біля води.