На Харківщині через випалювання сухої трави сталися 64 пожежі за добу (фото)

Фото: kh.dsns.gov.ua

Протягом доби, 3 квітня підрозділи Служби порятунку 64 рази залучалися до ліквідації пожеж, пов’язаних з горінням сухої трави, торішнього листя, очерету та сміття. Їхня загальна площа склала понад 20 га. Полум’я від цих загорянь знищило 2 господарчі будівлі.

Про це повідомили у прес-службі ДСНС у Харківській області.

“Найбільша за площею пожежа трапилась у селі Шевченкове Шевченківського району Харківської області, де вогонь вітром поширився на територію 5 га. Лише завдяки важкій праці рятувальників вдалось захистити помешкання селян від знищення вогнем”, – йдеться в повідомленні.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Також вогнеборці ліквідували великі пожежі сухостою у Немишлянському районі Харкова (3,5 га), селі Цапівка (3,5 га) та селі Бугаї Другі (2,5 га) Золочівського району, селищі Старий Салтів Вовчанського району (2 га).

Переважна більшість пожеж в екосистемах трапляється через випалювання сухостою.

Фото: kh.dsns.gov.ua

Головне управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області вкотре закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки поблизу лісових масивів та на відкритих територіях. Рятувальники нагадали, що масштабні загоряння можуть мати негативні наслідки як для навколишнього середовища, так і для людей: спричинити пожежі житлових будівель, знищити лінії електромереж, газо- та нафтопроводів, лісових насаджень.

Як повідомляв Харків Times, 25 березня у селищі Високий Харківського району під час горіння сухостою загинув чоловік.

Фото: kh.dsns.gov.ua