Працівники промпідприємств Харкова можуть придбати житло на пільгових умовах – заммера

Фото: www.city.kharkov.ua

Працівники промислових підприємств Харкова можуть взяти участь у Міській цільовій соціально-економічній програмі будівництва (придбання) доступного житла. Про це сьогодні, 3 квітня, на засіданні постійної комісії з питань промисловості, економічного розвитку і власності Харківської міської ради повідомив заступник міського голови – директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

За його словами, це новий розділ програми. Такі зміни внесли, щоб допомогти керівникам промислових підприємств, будівельних організацій, що впливають на економічний добробут міста, вирішити житлові проблеми співробітників і зберегти кадри, адже відсутність перспективи отримати власне житло – одна з причин міграції.

На цей розділ програми цього року було виділено 10 млн грн. З міського бюджету готові погашати 40% вартості квартири.

“Це пристойна добавка. Є звернення підприємств, які на якусь частину від решти 60% готові дати позику своєму працівнику, яку він за договором повинен виплатити”, – зазначив Фатєєв.

Він повідомив, що обмежень за формою власності підприємств немає. Людині необхідно перебувати на квартирному обліку, тобто потребувати поліпшення житлових умов, а дохід її сім’ї не повинен перевищувати трикратного розміру середньої заробітної плати по регіону. Підприємство звертається з приводу фахівця, проводиться перевірка, що він перебуває на квартирному обліку. Після цього працівник пише заяву на ім’я міського голови, в якому просить включити себе до реєстру учасників програми.

“Якщо він відповідає цим критеріям – автоматично включається до реєстру. Ті, хто подасть заяву, цього ж року і оформить договір. Поки укладених договорів немає, реєстр тільки формується, а фінансування закладено з червня”, – повідомив заступник міського голови.

Фатєєв зазначив, що для працівників комунальних підприємств подібна програма діє вже два роки. Вони можуть отримати пільгові кредити поряд з працівниками бюджетних установ, науково-педагогічними працівниками вищих навчальних закладів, внутрішньо переміщеними особами і учасниками бойових дій в зоні проведення ООС. Міською цільовою програмою молодіжного житлового кредитування можуть скористатися молоді люди (сім’ї та самотні) у віці до 35 років. Якщо в молодій сім’ї одна дитина, то видається безвідсотковий кредит, якщо двоє дітей – за кошти міського бюджету погашається 25% тіла кредиту, якщо три і більше – 50%.

Як зазначив Фатєєв, за підсумками року Харків залишається безумовним лідером серед міст України з реалізації житлових програм.