У Харкові затримали лікаря-нарколога за продаж спецбланків на отримання наркотичних засобів

Фото: hk.npu.gov.ua

27 березня харківські правоохоронці затримали лікаря, який незаконно видавав спеціальні рецептурні бланки на отримання наркотичних лікарських засобів.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіції області, затриманий працював  наркологічному відділенні на Московському проспекті.

“Встановлено, що з метою отримання прибутку керівник медичного закладу,  маючи медичну кваліфікацію лікаря нарколога, створив злочинну схему щодо незаконної видачі спеціальних рецептурних бланків на наркотичні (психотропні) лікарські засоби в порушення встановлених діючим законодавством правил їх відпуску”, – повідомили у відділі комунікації.

Поліцейські встановили, що затриманий неодноразово видавав спеціальні рецептурні бланки особам, які не мали підстав отримання наркотичних (психотропних) лікарських засобів. Своїми діями зловмисник сприяв витоку наркотичних лікарських засобів з легального обігу до нелегального.

Фото: hk.npu.gov.ua

Під час проведення обшуків у наркологічному відділенні була вилучена медична документація (амбулаторні картки пацієнтів), незаповнені бланки рецептів на отримання наркотичних лікарських засобів. Крім того правоохоронці вилучили, розрахункові квитанції, копії вже виданих рецептів та іншу документацію діяльності медичного закладу.

Слідчі оперативні дії проводилися в рамках кримінального провадження, відкритого за ч.1 ст. 319 (незаконна видача рецепта на право придбання наркотичних засобів або психотропних речовин) Кримінального кодексу України.

Фото: hk.npu.gov.ua