Харків’янину обіцяли півтори тисячі гривень за голосування за “правильного кандидата”

25 березня до Холодногорського відділу поліції звернувся чоловік з інформацією про те, що на його мобільний прийшло повідомлення з пропозицією продати свій голос на виборах Президента України за 1500 гривень. Заявник розповів, що повідомлення видалив.

Як повідомили у відділі комунікації Нацполіціі області, всього протягом доби, 25 березня до правоохоронців зверталися 4 рази з заявами про про порушення закону “Про вибори Президента України”.

25 березня о 9:48 звернувся 47-річний житель міста Харкова. Він повідомив, що в квартиру за місцем його проживання прийшло запрошення на вибори на пост Президента України на жінку, яка ніколи не жила в квартирі заявника. Він просить перевірити виборчу дільницю, яка розташована в школі № 134 на вулиці Шевченка, 220.

29-річний житель Харкова звернувся до Шевченківського відділу поліції із заявою про те, що на виборчій дільниці, розташованій на вулиці Клочківська, 99 не дають право проголосувати не за адресою реєстрації.

В Ізюмський відділ поліції поштою надійшла заява від голови ГО “Громадський рух “Самостійна Україна” про те, що в місті Ізюм, на думку заявника, голова квартального комітету незаконно здійснює перепис прихильників кандидатів на пост Президента України.

Інформації зареєстровані в журналі єдиного обліку районних відділів поліції. Перевірки тривають.

З початку передвиборної кампанії поліцією Харківщини зареєстровано 133 повідомлення про порушення Закону України «Про вибори Президента України», відкрито 13 кримінальних проваджень, складено 2 адміністративних протоколи. За 88 заяв під час проведення перевірки порушень законодавства не виявлено. За іншими матеріалами тривають перевірки.

Як повідомляв Харків Times, раніше харків’янин Олексій Синіцин написав у Facebook, що в Харкові за адресою: вулиця Луї Пастера № 320, кв. 90 зареєстровані 217 виборців. Крім цього, за інформацією харків’янина, на дільниці № 631579 по вулиці Шарикова, 52, квартира 35, зареєстрований 181 виборець. Загалом за адресами на вул. Луї Пастера та Шарикової зареєтровано 397 виборців.

Поліція відкрила провадження за повідомленням про реєстрацію близько 400 осіб в двох квартирах. Відомості про подію внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 366 Кримінального кодексу (службове підроблення).