На Харківщині фермер має повернути державі ділянки вартістю понад 4 мільйона гривень

Фото: Закон і Бізнес

Барвінківський районний суд області задовольнив позов прокуратури щодо повернення у власність держави 6 земельних ділянок загальною вартістю майже 4,3 млн. грн.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області з посиланням на керівника Лозівської місцевої прокуратури Ігоря Білодіда.

“Ділянки площею 152 га протягом 2015-2016 рр. на підставі наказів ГУ Держгеокадастру в області були надані в користування приватному підприємцю. Землю чоловік брав в оренду нібито для створення фермерського господарства, тому обійшов процедури земельних торгів”. – розповів Білодід.

Однак з’ясувалося, що підприємець вже має створене господарство та орендує для цього сільгоспугіддя, тому на нові ділянки він міг претендувати лише як переможець тендеру.

У зв’язку з тим, що договори оренди укладені із порушенням вимог земельного законодавства, прокуратура звернулася до суду з позовом про скасування наказів Держгеокадастру, визнання недійсними договорів оренди, скасування їх державної реєстрації та повернення земель у власність держави. Наразі позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.

Як повідомляв Харків Times. Харківський апеляційний суд визнав недійсними документи щодо оренди та суборенди 47 га ріллі. За рішенням суду землю вартістю 780 тис. грн. мають повернути у власність держави.