Добкін попросив перенести засідання суду по “кооперативній схемі”

Фото: dyvys.info

Сьогодні, 22 березня, Дзержинський районний суд Харкова відклав підготовче засідання у справі по «кооперативній схемі», одним із підозрюваних в якій є народний депутат України, колишній губернатор Харківської області Михайло Добкін.

З проханням про переніс засідання до суду звернувся Михайло Добкін, повідомляє UA: Харків.

«Не розглядати за відсутності представників Генеральної прокуратури, не розглядати за відсутності тих обвинувачених та захисників, які з поважних причин не змогли тут бути, і якщо я вже взяв слово, я прошу високий Суд розглянути можливість перенести це судове засідання, коли будуть завершені у країні вибори, тому що справа ця політична», — сказав Добкін.

На сьогоднішнє засідання не прибули представники ГПУ, а також двоє підозрюваних — Тетяна Овіннікова та один з представників кооперативів. Також не було захисника, який представляє Овіннікову та Добкіна.

Як стало відомо під час засідання, Овіннікова та її захисник задіяні у слідчих діях у іншій кримінальній справі. Тому клопотали про перенесення засідання. Суд його задовольнив і призначив засідання на 14:00 28 травня.

Як повідомлялося, 7 грудня 2018 року Дзержинський райсуд Харкова переніс засідання у справі про розкрадання землі на 31 січня: Добкін в суд з’явився, не з’явилися один з обвинувачених і двоє захисників.

У справі проходять екс-мер Харкова, нині народний депутат України Михайло Добкін, головний архітектор Харкова Сергій Чечельницький, екс-заступник мера Харкова Тетяна Овінникова, екс-заступник керівника управління земельних відносин Борис Баронін, а також керівники ряду обслуговуючих кооперативів.

Провадження щодо Добкіна стосується 36-ти земельних ділянок у Харкові загальною площею 78 га нормативною вартістю понад 220 млн грн.

13 липня 2017 року Верховна Рада надала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Добкіна.

15 липня 2017 року Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом на заставу в сумі 50 млн грн. Після внесення застави Добкіна звільнили.

27 лютого 2018 року Комінтернівський райсуд Харкова засудив 3-х розкрадачів міської землі, які діяли за “кооперативною схемою”, до 5 років позбавлення волі кожного з відтермінуванням покарання на 3 роки з урахуванням розкаяння. Це перша справа за “кооперативною схемою”, яка дійшла до суду.

“Кооперативна схема” використовувалася в Харкові з 2008 по 2016 роки. За цей час з санкції міськради у власність кооперативів безкоштовно передано близько 1000 га землі.

Як повідомляв Харків Times, підготовче засідання за участю нардепа не можуть провести з листопада минулого року. Минуле засідання, яке було призначене на 1 лютого, перенесли в зв’язку з тим, що головуючий суддя перебував у відпустці.