“Французька весна-2019” у Харкові – афіша заходів

Фото: timeua.info

16-й фестиваль «Французька весна» пройде з 29 березня по 25 квітня в Харкові.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міської ради з посилання на організаторів. Цього року фестиваль присвячений темі кольору, який оточує людину всюди – в природі, міському середовищі, в повсякденному житті, він надає виразності і руху мистецтву та культурі.

29 березня відкриє фестиваль «Французька весна» концерт секстету «Музиканти Лувра», який пройде в Харківській обласній філармонії в рамках «Kharkiv Music Fest».

3 квітня в «Fabrika Space» відкриється виставка візуального мистецтва «Джерело» Елеонори Лубна. Експозиція працюватиме до 21 квітня.

4 квітня харків’ян запрошують на джазовий концерт «Тріо Венсана Буржекса», який відбудеться у Харківській філармонії. Як відзначили організатори фестивалю, Венсан Буржекс – один з найбільш яскравих піаністів Франції. Він виконає джазові композиції в тандемі з відомим басистом Деррілом Холом і виконавцем на ударних інструментах Лоуренсом Лезерсом.

14 квітня у «Fabrika Space» відбудеться зустріч з українським режисером Ігорем Мінаєвим, який зараз працює у Франції. Він презентує харків’янам і гостям міста фільм «Какофонія Донбасу», який вийде в широкий прокат тільки влітку 2019 року.

Вперше в рамках «Французької весни» буде реалізований і науковий проект. Так, 18 квітня в Харківському планетарії пройде конференція з Даніелем Естроффером – астрономом-дослідником Обсерваторії Парижа. Він презентує харків’янам лекцію «Навколоземні астероїди – сусіди Землі».

Як зазначили організатори, родзинкою фестивалю стане популярна у Франції вулична вистава «Три тотема», яку французькі актори продемонструють 20 квітня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького (початок – о 19:30). «Гігантські силуети в білих шатах будуть ковзати між глядачами. Легкими і невимушеними рухами вони оживають і починають танцювати. Це дійство – справжня феєрична прогулянка персонажів висотою понад три метра в легких костюмах, які роздуваються від вітру. Вони гулятимуть парком, розважаючи дорослих і маленьких відвідувачів», – розповіли організатори.

Завершиться фестиваль 25 квітня концертом органної музики «Поезія музики», який пройде в Харківській обласній філармонії.

З повною програмою заходів можна ознайомитися тут.

Організатори фестивалю – Французький Інститут в Україні та мережа закладів «Альянс Франсез».

Крім Харкова фестиваль пройде в 11 містах України, в тому числі в Дніпрі, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Львові, Одесі, Рівному, Чернівцях.