Заступник мера Харкова Терехов пообіцяв мешканцям ЖК “River Town”допомогти вирішити конфлікт із забудовником

Фото: www.city.kharkov.ua

Перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов сьогодні, 12 березня, зустрівся з мешканцями житлового комплексу “River Town”, які через компанію-забудовника не можуть стабільно отримувати послуги електроенергії та газопостачання, та пообіцяв їм допомогти вирішити конфлікт із забудовником

Про це Харків Times дізнався з повідомлення прес-служби Харківської міськради.

У нараді також взяли участь представники компанії-забудовника, керуючої компанії ЖК “River Town” і керівництво комунальних служб міста.

Як повідомив Терехов, через несумлінне виконання зобов’язань забудовником напередодні ввечері, 11 березня, мешканці 6-під’їзного будинку по вул. Мирній, 19 опинилися без електроенергії. Люди вийшли на акцію протесту і перекрили рух міського транспорту в районі пр. Науки.

За словами мешканців, договір на поставку послуг АК “Харківобленерго” уклала не з мешканцями будинку, а з компанією-забудовником. Тому вони відмовляються платити за електроенергію через посередника, через що утворився борг по цьому житловому будинку перед АК “Харківобленерго” в розмірі 400 тис. грн. У ситуацію втрутився перший віце-мер – на його прохання в той же вечір у квартири було подано електрику.

“Недобросовісний забудовник, який продав людям квартири, але при цьому не здав в експлуатацію за всіма правилами мережі електропостачання. В результаті “Харківобленерго” не має права відкрити людям особові рахунки і, як наслідок, не може стабільно постачати електроенергію в житловий будинок. Ми сьогодні з’ясували, як у правовому полі можна вирішити цю проблему”, – повідомив Терехов.

При цьому він зазначив, що це питання не просте, оскільки забудовнику необхідно буде виконати цілу низку технічних вимог, які перед ним пред’являє “Харківобленерго”.

Він додав, що аналогічна ситуація у мешканців будинку склалася і з послугами газопостачання – на сьогоднішній день в один з під’їздів газ зовсім не подається, ще в одному – подається з перебоями. За словами першого віце-мера, налагодити ситуацію з комунікаціями можна буде тоді, коли забудовник виконає всі необхідні технічні умови.

Також Терехов зазначив, що місто готове прийняти житловий комплекс у комунальну власність Харкова, коли будуть виконані всі технічні вимоги комунальних служб і будинок буде зданий в експлуатацію за всіма нормами закону.

Як повідомляв ХарківTimes,, харків’яни перекрили рух транспорту на проспекті Науки, біля станції метро “Наукова” ввечері 11 березня. Люди вийшли з протестом через те, що в їхньому будинку вимкнули світло

За фактом перекриття руху транспорту слідчі Шевченківського відділу поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 293 (групове порушення громадського порядку) Кримінального кодексу.