З Харкова відкриють прямі авірейси в Одесу та Львів

Фото: wing.com.ua

У 2019 український лоукостер SkyUp Airlines планує відкрити з аеропорту Харкова рейси в Одесу та Львів.

Про це у вівторок, 12 березня на нараді з розширення мереж повітряних маршрутів Міжнародного аеропорту «Харків» заявив гендиректор підприємства Володимир Васильченко, повідомляє прес-служба ХОДА.

За словами, Васильченко, на внутрішні авіарейси в пасажирів низький попит. Протягом 2018 року пасажиропотік аеропорту Харкова склав 962500 пасажирів. З них лише 55 000 скористалися внутрішніми рейсами.

«Це люди, які літають з Харкова до Києва, – 6% від усієї кількості пасажирів, інші літають за кордон, – зазначив Володимир Васильченко. – Найчастіше – це туристичні напрямки та Європейський Союз ».

За його словами, в 2019 році Міжнародний аеропорт «Харків» планує перевезти близько 1,2 млн пасажирів.

«Це становить 25% збільшення пасажиропотоку, але серед цієї кількості збільшення внутрішніх рейсів несуттєве, – зазначив Володимир Васильченко. – Разом із перевізником SkyUp Airlines, який обрав наш аеропорт як базу, ми відкриваємо в цьому році напрямок на Одесу. Це стане першим українським маршрутом після 2014 року. Наступним планом є місто Львів ».

Гендиректор аеропорту зазначив, що внутрішні авіаперевезення – це болюче питання для авіакомпаній, адже вартість квитків на рейси низька, й окупність маршруту тривала. Вирішенням цієї проблеми могло б стати введення для авіакомпаній знижок, зокрема, на переліт над територіями.

Як повідомляв Харків Times, 12 березня в аеропорту Харкова приземлився перший літак компанії Ernest Airlines сполученням Рим – Харків. Надалі рейси здійснюватимуть 2 рази на тиждень – протягом року. В дорозі пасажири перебуватимуть близько 3-х годин. Вартість квитків – від 65 євро в один бік.