Харків’янин здобув «бронзу» чемпіонату Європи з боротьби

Фото: ХОГА

Харків’янин Адлан Батаєв здобув бронзову медаль на чемпіонаті Європи з боротьби серед спортсменів до 23 років, який відбувся в сербському місті Нови-Сад з 4 по 10 березня.

Про це повідомляє прес-служба Харківської обласной держадміністрації.

Харків’янин боровся за медаль вільним стилем у вазі до 79 кг та в чвертьфіналі переміг суперника з Молдови, але в наступному поєдинку поступився Рамазану Ісхаку Сарі з Туреччини, який у підсумку став срібним призером. У боротьбі за третє місце Адлан Батаєв переміг суперника з Австрії. Чемпіоном у цій ваговій став росіянин Радік Валієв.

Також у турнірі взяли участь ще два харківських спортсмена. У греко-римській боротьбі у вазі до 87 кг у кроці від медалі зупинився Семен Новіков. Поступившись у першому двобої майбутньому чемпіону Гурамі Хецуріані з Грузії, він продовжив боротьбу за бронзову медаль та програв супернику з Туреччині Алі Кенгізу.

Борець вільного стилю Демід Караченко в ваговій категорії до 86 кг поступився в першому поєдинку супернику з Білорусі.

Загалом на цьому чемпіонаті Європи українські борці завоювали 3 золоті, 5 срібних та 5 бронзових медалей, а також посіли друге загальнокомандне місце в жіночій боротьбі та третє – в боротьбі вільним стилем серед чоловіків.