Південна залізниця заявляє про відсутність значної частини компенсації за перевезення пільговиків

Иллюстративное фото: Vadim Pudovkin / gortransport.kharkov.ua

Південна залізниця у 2018 році отримала 18% від необхідного обсягу компенсації за перевезення пільговиків у приміському сполученні.

Про це повідомляє прес-центр Південної залізниці.

Упродовж 2018 року Південна залізниця перевезла у приміському сполученні 11,238 млн пасажирів пільгових категорій, компенсація за які повинна відшкодовуватися місцевими органами виконавчої влади, на суму 82,462 млн гривень. Сума отриманої у 2018 році компенсації складає 14,87 млн гривень (у тому числі 570,4 тис. гривень – погашення заборгованості з компенсації минулого року) або 18% від суми наданих за рік послуг.

“Найбільш повно відшкодовуються збитки у Луганській (Сватівський район), Донецькій (місто Лиман), Кіровоградській та Сумській областях (з урахуванням погашення заборгованості за минулорічні перевезення пільговиків). Понад третину суми, яка підлягає компенсації, отримано філією від місцевих органів влади Чернігівської та Полтавської областей”, – йдеться у повідомленні.

Південна залізниця звертається до органів місцевої влади областей, в межах яких магістраль здійснює свою діяльність (серед них Харківська – ХТ), із закликом віднайти можливість компенсувати збитки за пільгові перевезення громадян.